El carrer d’en Bosc i el del Vall són uns dels més recomanables de visitar de Sitges. Les arrels medievals de la vila s’hi fan paleses, amb les muralles, la torre, els talussos i les dues cases benestants que s’hi conserven. L’edifici conegut popularment com a Palau del Rei Moro (tot i que mai hi visqués cap moro) és, tant per la façana com per la part posterior, el que més interès desperta d’entre tot el que ha arribat als nostres dies de l’edat mitjana.
El Palau del Rei Moro i el contigu Estudi Vidal corresponen a habitatges grans i rics per l’època, és a dir, excepcionals. Devien ser construïts a les acaballes del segle XIV (vers 1390), coincidint amb una ampliació del recinte amurallat de la vila. De fet, les seves parts posteriors formaven la muralla, i als seus peus hi ha el carrer del Vall, que no és altra cosa que l’espai terraplenat que antigament era el fossat o vall a peu de muralla que feia el tomb a la vila tot resseguint-ne la part exterior per a dificultar atacs d’enemics exteriors.
A finals de segle dinou i principis del vint hi hagué qui va saber valorar la història de Sitges, l’art i l’arquitectura que contenia la població, i així s’interessaren per aquells casals gent amb el bagatge i la formació cultural adequada per a apreciar-ne els seus valors. Ells foren, sens dubte, els que n’evitaren la seva alteració o uns maltractes degradants. Tals foren, primerament, els Robert, els de la mítica malvasia, el pintor i escenògraf Josep Vidal i Vidal i, més modernament, els Garcia-Munté, que l’any 1947 rehabilitaren el casal que ha acollit l’Agrupació de Balls Populars de Sitges des de la seva fundació. En aquell moment es reformaren els interiors i la torre, però la façana restà intacta tal i com estava ja en el s. XIV. En el transcurs de les obres, dirigides per l’arquitecte Josep Mª Miralles, aparegué un capitell actualment exposat al públic a l’Arxiu Històric de Sitges.
El Palau del Rei Moro és, actualment, propietat de l’Ajuntament de la vila. L’Agrupació de Balls Populars de Sitges hi fa estada, pràcticament de forma ininterrompuda, des de la seva fundació, l’any 1978, i ara hi conviu amb el Grup Pessebrista de Sitges, la Colla Jove de Castellers de Sitges i, entre d’altres, la SACA, col·lectius dedicats tots ells a festejar, conservar i promoure el folklore sitgetà i la cultura popular del nostre País.