Comença el Carnaval de Sitges 2014 amb la Xerrada que organitza l’ABPS

El programa oficial d’actes del Carnaval de Sitges ha començat amb la tradicional xerrada sobre la festa que organitza des de fa cinc anys, l’Agrupació de Balls Populars de Sitges i l’Ateneu Popular de Sitges.

La xerrada de Carnaval, celebrada enguany al Palau del Rei Moro, va servir per repassar amb responsables i participants del Carnaval alguns dels temes més en debat pel que fa a l’organització i el desenvolupament de la festa com les novetats, la seguretat  i el paper de la Reina.

Xerrada de Carnaval 2014

Sota la moderació de Josep Mª Tubau, Carles Garcia, president de la Comissió de Carnaval, encapçalava una taula en la que estava acompanyat per Marta Laiz, representant de la colla A Tope organitzadora del personatge de Sa Majestat Carnestoltes; Mia Muntané, cap de colla de No K-Lia, i pel Carnestoltes 2013 de la colla Panxampla’s, Marc Pérez.

Les novetats del Carnaval 2014 van centrar els primers minuts de la tertúlia. Carles Garcia va defensar aquesta decisió perquè permetrà que les Rues siguin més àgils, continuades i lluïdes des del principi fins al final. Sobre la seguretat, el president va repassar la normativa legal sota la qual han de treballar, el Pla d’Autoprotecció (PAU) i el desplegament d’efectius dels diferents cossos de seguretat. Segons Garcia, “la seguretat no ha condicionat el treball al voltant del Carnaval, sinó que ajuda a que tinguem un Carnaval més segur per a tots. És una gran responsabilitat, ja que ens visiten milers de persones, i s’ha de vetllar per prevenir riscos”.

La Reina va centrar també part del debat de Carnaval al Palau, concretament la prohibició d’entrada a l’entitat que el Retiro manté amb el personatge. Mia Muntané va defensar un canvi per a que la Reina, com a personatge consolidat del Carnaval, pogués entrar al Retiro. Marta Laiz, per la seva banda, va manifestar que tots el personatges hi haurien de tenir cabuda, mentre que Marc Pérez, com a únic representant d’una colla del Prado, va lamentar que un personatge municipal i tan apreciat no pugui entrar en una entitat per decisió d’alguns.

La temàtica del cartell i el programa que remeten al personatge del Carnestoltes, el canvi d’hora de la Rua Infantil de diumenge, o les novetats que envolten aquest 2014 l’Arribo de Sa Majestat són altres dels temes que es van posar sobre la taula durant la xerrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

92 − 90 =

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>