Sitges es prepara pel Carnaval 2014

A Tope organitza l’Arribo del Carnestoltes al Melià, amb una Rua de Mar i una de Muntanya prèvia a l’espectacle. La Rua Infantil de diumenge s’avança a les 12.00 hores.

La Punta il·luminada amb siluetes de músics, claus de sol i corxeres en un entorn que ens remet a les imatges del pop i el rock. Aquesta és la imatge del Carnaval de Sitges 2014, presentada aquest dimarts a l’auditori de l’Edifici Miramar. L’autor del cartell, Pablo Castellet, va explicar que la imatge del cartell “remet a l’església de La Punta donant un ambient festiu, envoltada de música i de color”. Sota el lema La música ens envaeix, la festa se celebra enguany del 27 de febrer al 5 de març, i disposa d’una aportació municipal de 115.000€.

Cartell Carnaval 2014

L’esdeveniment festiu més important del calendari d’hivern sitgetà arriba enguany amb modificacions i novetats ideades per fer la festa més participativa, lleugera i segura. Com en edicions anteriors, el Carnaval traurà al carrer 50 carrosses que aglutinaran unes 2.500 persones disfressades que desfilaran a les rues.

Els canvis més significatius seran l’avançament de la Rua Infantil de diumenge a les 12.00 hores com a prova pilot per facilitar la reestructuració de les mesures de seguretat abans de l’inici de la Rua de la Disbauxa. Les dues Rues de dimarts, tant Infantil com Extermini, mantenen en el mateix horari.

Durant els dies de celebració, la previsió és que Sitges rebi més de 300.000 persones de Dijous Gras a Dimecres de Cendra, especialment les nits de dissabte, diumenge i dimarts. Policia Local, Mossos d’Esquadra, Creu Roja, SEM, Bombers i Protecció Civil seran els que vetllaran per la seguretat al municipi durant la setmana de festa. Després de la bona experiència de l’any passat, aquest any la seguretat es complementarà amb vigilància privada per descongestionar el treball de la resta de cossos de seguretat principalment a les vies d’accés i a l’interior de la Rua. El Regidor de Tradicions i Festes, Magí Almirall, va destacar ahir en la presentació que “es tracta d’un dispositiu molt gran, en total hi haurà més de 1.000 efectius vetllant per la seguretat de tots per aconseguir una festa en la que gaudeixin els participants i també el públic que ens visita”.

El Carnaval incorpora altres canvis com la supressió de les actuacions de les colles al Cap de la Vila amb la voluntat d’aconseguir una major fluïdesa de les rues. Després de diverses valoracions entre els agents implicats en l’organització i seguretat de la festa, el Cap de la Vila serà un carrer de pas, on es podrà ballar però no aturar-se. El president de la Comissió de Carnaval, Carles Garcia, va explicar que “és un canvi que era molt preocupant. Les colles ho tenen com a sentiment, però entenen que la gent vol gaudir d’aquest Carnaval durant tot el recorregut. És una forma de donar-li més fluïdesa al Carnaval i la mateixa importància a tots els carreres per on passen les Rues”.

Aquesta edició surten al carrer 50 plataformes: 24 de la Societat Recreativa El Retiro; 16 del Casino Prado Suburense; 7 del Grup dels Independents del Carnaval; 1 de Cases Noves, i les dues carrosses corresponents a la Reina del Carnaval i Sa Majestat Carnestoltes, respectivament. Les creacions de cadascun dels grups es podran veure al carrer durant les Rues de la Disbauxa i de l’Extermini, que es mantenen a les 19.30 hores amb el mateix recorregut.

Carnestoltes i Reina

En relació amb els principals personatges de la festa, les colles A Tope i Club Natació Sitges són les encarregades de l’organització de Sa Majestat Carnestoltes i la Reina, respectivament.

Per donar a conèixer al Carnestoltes, A Tope ha preparat un Arribo ben diferent que començarà amb dues rues, de Mar i de Muntanya, que recorreran gran part dels barris de Sitges. Les desfilades finalitzaran a l’Hotel Melià Sitges on tindrà lloc l’Arribo, el 27 de febrer, Dijous Gras. L’espectacle gira entorn a una gala de premis musicals, on s’escollirà el millor cantant de tots els temps.

La colla ha previst el servei de dos busos llançadora que transportin el públic, que no disposi de vehicle propi o no vulgui anar caminant, des de l’estació i plaça Catalunya fins a l’auditori del Melià, on l’Arribo es representarà en tres sessions diferents. Per veure l’espectacle a l’auditori caldrà recollir les entrades prèviament, en una parada que A Tope instal·larà al Cap de la Vila els caps de setmana del 15 i 16 i del 22 i 23 de febrer.

Com a novetat i seguint la temàtica musical, A Tope ha volgut que el Carnestoltes estigués present al carrer diàriament i el grup ha organitzat concerts amb músics locals divendres al Cap de la Vila, dissabte a Plaça Catalunya i dilluns de Carnaval a la plaça dels Castellers. Vinyet Marzoa, cap de colla de A Tope, ha explicat que “hem volgut que el Carnaval durés tota la setmana, durés els set dies i hem volgut amenitzar-ho amb concerts. A més, proposem rues abans de l’Arribo i també abans de l’enterro per arribar al major nombre de barris de Sitges possible”.

El mateix Dijous Gras es presentaran tant la Reina com la Reina Infantil del Carnaval, en un espectacle coreogràfic únic i dissenyat pel Club Natació Sitges. La presentació dels dos personatges femenins de la festa serà a La Fragata a les 19.45 hores. Francesc Figueres, cap de colla del Club Natació Sitges, va avançar que “la Reina acompanyarà al Carnestoltes a tot arreu i serà una Reina diferent”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

+ 48 = 55

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>