Arriba el nou Fogall!

Amb motiu del seu 30è número, El Fogall, la revista de cultura popular que l’Agrupació de Balls Populars de Sitges edita i que els socis i sòcies rebran als seus domicilis abans de Festa Major, ha estrenat un nou disseny i nou estil de maquetació, molt més actual i modern, on les imatges grans, els espais en blanc, i les columnes, agafen protagonisme.

La portada del número 30 del Fogall ha estat dissenyada pel graduat en Publicitat Xavier Huete i Carreras, i es basa en una composició que utilitza, com a fons, l’arpillera dels vestits del Ball de Diables de Sitges. Juntament amb els colors característics dels seus vestits, tot plegat dibuixa la silueta geogràfica del principat de Catalunya.

Portada Fogall núm 30

A més, el número 30 del Fogall compta amb la col·laboració de nombrosos autors que amb les seves paraules ens han aportat diferents propostes d’escrits relacionats amb la cultura i la Festa Major sitgetana; la Pepi Martínez, secretària de l’ABPS, i en Josep Maria Esteban fan un repàs de les activitats que s’han dut a terme entre les Festes Majors de 2012 i 2013 per part de l’entitat; en Joan Duran, expresident de l’Agrupació, actual vocal de la Junta i recentment nomenat President de la Comissió Municipal per a la redacció del projecte del Centre d’Interpretació de la Festa, explica la seva conversa amb Maria Teresa Camps, sòcia homenatjada durant la Festa Major de 2012, i ens fa cinc cèntims sobre el Centre d’Interpretació de la Festa; la Núria Corretgé i la Teresa Prió ens expliquen com va ser el procés de confecció dels cabeçuts modernistes d’en Rusiñol i en Morera originals; un interessant article de Joan Ignasi Gómez ens transmet la seva opinió envers el trident de les Festes Majors del Garraf; ‘De la gralla a l’audiència’ és el títol de l’article del periodista local, Joan Tutusaus; i en Dani Picas, tresorer de l’entitat, ens explica de quina manera els que fem cultura hauríem de reivindicar la independència. Per acabar, la periodista sitgetana Rita Marzoa ens presenta un curiós article, i l’amic vilanoví Bienve Moya ens justifica el sentit de la festa. I com a novetat d’enguany, la revista compta amb una il·lustració a càrrec de Florenci Salesas, que porta per títol: ‘La Festa Major pels núvols i dels núvols!’.

I com articles especials, en tractar-se d’un número d’aniversari de la revista, comptem amb la col·laboració d’Òscar Ortiz, Miquel Marzal i Àngels Parés, on amb tres articles ens desvetllen i ens expliquen com va ser la idea de tirar endavant la publicació del Fogall i com ha estat la seva experiència personal col·laborant-hi durant un grapat d’anys.

El nou Fogall també es pot consultar a internet juntament amb tots els Fogalls anteriors aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

4 + 5 =

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>