Bona Festa Major!

Un any més grans, una nova Festa Major! Aquest any l’Agrupació de Balls Populars de Sitges compleix 35 anys en un moment força dolç, per la salut de l’entitat, però agre en la conjuntura social i econòmica que com a societat estem vivint des dels últims anys, i de la qual no en divisem un horitzó clar.

Ara bé, el dia a dia continua i la gestió d’una entitat com la nostra és d’una enorme responsabilitat, per tal de mantenir, tot i les circumstàncies, la difusió dels valors de la cultura popular que tant ens identifica.

Des del passat mes de desembre una nova Junta Directiva encapçalada per Xavier Salmerón i Carbonell, coordina i dirigeix aquesta tasca, on la principal voluntat és mantenir les activitats que actualment es realitzen coincidint amb les festes i tradicions més nostrades. Volem però, treballar per cohesionar especialment els diferents grups que formen els nostres balls. En aquest sentit, procurarem promoure activitats conjuntes per tal de crear vincles més enllà de l’activitat pròpia de cada ball, com hem fet en la 1a Diada de Balladors a la Trinitat.

Aquesta Festa Major serà el nostre primer repte organitzatiu més enllà de vetllar pels nostres balls i cercaviles. Aquests dies s’enregistraran assajos, preparatius i les famoses 36 hores de la nostra festa que serviran per produir el Documental audiovisual de Festa Major que l’entitat té previst estrenar durant la primavera del 2014 i que gràcies a 54 mecenes mitjançant la campanya de micromecenatge ajudaran a finançar el projecte. A més, aquesta Festa Major organitzem el 1r Concurs Fotogràfic de Festa Major a Instagram amb la intenció de visualitzar quines són les mirades i la creativitat de molts dels espectadors que gaudeixen de la festa grossa. El dia 20 d’agost, quan des de l’entitat donem tret de sortida a la Festa Major amb el Pregó Satíric a càrrec del críptic Jordi Cubillos, aprofitarem per presentar els nous Capgrossos que substitueixen els actuals Rusiñol i Morera. Per arrodonir la Festa, el nostre Ball de Pastorets tindrà l’honor de fer l’Ofrena d’Ofici enguany en nom de tots els sitgetans i sitgetanes.

I el futur? A Ca l’Agrupa tenim el repte de superar aquests 35 anys renovant el nostre esperit fundacional i en aquest sentit iniciarem un procés de renovació d’estatuts on l’objectiu principal serà generar més participació i debat entre socis i balladors en l’epicentre de l’entitat i en les nostres tradicions que arribi més enllà de les juntes directives. I per què no, potser ara és moment de plantejar-nos com s’ha d’estructurar la Festa Major del futur; la festa del segle XXI, la festa d’un nou país independent, la festa d’una nova generació de sitgetans.

Amics i amigues, socis i sòcies, tenim un futur prometedor i això tot just comença, com cada any, amb una celebració: la de la Festa Major del nostre sant patró. Visca Sant Bartomeu, visca la Festa Major de Sitges, i visca l’Agrupació!

Ball de Pastorets

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

8 + 2 =

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>