En Rusiñol i l’Enric Morera tindran nous cabeçuts

L’any 1992 Nuria Corretgé i Maite Prió van materialitzar amb motiu del centenari de les festes modernistes  de Sitges  i per encàrrec de l’Agrupació de Balls Populars la construcció dels cabeçuts de dos dels personatges que, a l’època modernista, més van impulsar la innovació cultural a la nostra vila.  Val a dir que la idea inicial era fer-ne dos més que representarien en Ramon Casas i en Miquel Utrillo, però no va ser possible assolir la totalitat del projecte. Aquestes figures foren l’aportació de la ABPS a les festes del centenari.

La primera sortida va ser per participar en el pregó de la Festa Major que va escenificar la companyia teatral La Cubana.  En aquella època no s’havia popularitzat l’ús del poliuretà per usos artístics.

En els darrers anys, les juntes directives de l’ABPS han auspiciat la inclusió al catàleg de cabeçuts locals, de persones amb indiscutible arrelament i popularitat a la vida quotidiana de la Vila.  Aquest és el cas de La Cartrona, en Pep Capelles, en Suàrez o l’Anita Julian.  Enguany però l’Agrupa vol recuperar aquells artistes brillants que portaren art i brillantor a Sitges amb les seves originals iniciatives i per això s’ha encomanat a l’artista Arnau Codina d’El Taller’ la construcció d’uns cabeçuts més lleugers de pes d’En Morera i En Rusiñol.  Amb aquesta actuació tindrem la possibilitat de gaudir dels personatges en totes les sortides, cosa que fins ara es feia difícil per manca de portants prou agosarats per ballar carregats amb 14 kg damunt les espatlles.  Això no vol dir però que els originals es jubilin, els continuarem veient com a mínim a la sortida d’ofici.

Esbós nou Cabeçut de l'Enric Morera Esbós nou Cabeçut d'en Rusiñol

Així pas a pas, anem convertint el Ball de Cabeçuts de Sitges en una miscel·lània vivent de personatges locals dels quals tots n’hem sentit a parlar, n’hem vist fotografies o potser hem conegut personalment. Un repàs de petites històries que també són una oportunitat per explicar a la mainada un tastet de les petites coses que els ajudaran a entendre d’on venim i què som.

Si voleu conèixer i veure de prop els nous Rusiñol i Morera a la seva primera aparició publica ho teniu molt fàcil, veniu el 20 d’agost a quarts de vuit del vespre al Palau del Rei Moro i allà us rebran tot donant-vos la benvinguda a la lectura del pregó satíric, el reconeixement al soci o sòcia i la presentació de la pubilla i l’hereu de l’ABPS 2013. En acabar l’acte brindarem per la festa i els seus personatges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

+ 87 = 97

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>